Щори

Вътрешни щори

Хоризонтални вътрешни щори
Създайте си светлинен комфорт …

Хоризонталните щори са най-често използвания продукт за вътрешно засенчване. Те предлагат стил и контрол на светлината и видимостта  на достъпни цени.

Разнообразието от цветове и модели, лесната употреба и поддръжка, дискретният дизайн ги правят подходящи да защитят от слънцето както дома, така и офиса. Същевременно хоризонталните щори представляват идеалното решение за мокри помещения, където висока влажност и температурни промени могат да увредят щорите от текстил или естествени материали.

Изработени са от алуминиеви ламели с ширина 16 или 25 мм с цветно  лаково покритие, което не избелява, и разнообразни висококачествени управляващи механизми.

Монтажът най-общо бива два типа в зависимост от това къде се монтира щората: пред или между стъклата (при дървена слепена дограма). Вече при варианта „пред стъклата” има възможност да се поставят челно – пред стъклото (стъклопакета), като застъпват по 20-30 мм отстрани, отгоре и отдолу в дограмата, или вградено – ламелите са по размера на самото стъкло и са плътно до него.

Регулират достъпа на светлината чрез завъртане на ламелите по хоризонтала, като същите имат изпъкнала и вдлъбната част и, според това как са равъртяни, регулират видимостта и затъмняването. Когато не се налага да се ползва щората, тя може да бъде събрана в горния си край посредством въженце и прозорецът остава свободен.

Поставят се на всяко крило поотделно и не е необходимо събиране на щората за отваряне на съответните крила.

Има възможност за фиксиране по прозореца така, че да не се клатят при отваряне на крилата или при течение. Двата варианта за фиксиране са:

 • 1. фиксатор (пластмасова щипка, която се поставя на долния профил на щората);
 • 2. странично водене (система с две корди и планки, посредством които щората се движи като по водачи).

Закрепването на щорите към прозореца става с помощта на различни модели планки за различните типове монтаж.

В зависимост от спецификата на монтажа и дограмата, моделите на хоризонталните щори са два:

 • 1. модел „стандарт” (с квадратно сечение на горния корниз), при който модел щората се закрепва с допълнителни планки към дограмата, като в повечето случаи монтажът е челен. Има и профили на PVC и алуминиеви дограми, позволяващи вграден монтаж с модел „стандарт”. Освен на дограма, щорите модел „стандарт” могат да се монтират и на таван или стена посредством подходящи планки. Това е най-достъпният в ценово отношение модел вътрешни щори и приложим в почти всички случаи. Лесни и удобни за подръжка, с добро регулиране на интензитета на светлината.
 • 2. модел „лукс” (горния профил е със специално сечение, позволяващо вграждане на щората до стъклото при всеки тип дограма). Този модел е по-скъп, но изглежда по-елегантно и при него закрепването става чрез уширенията на корниза в двата края.

Вертикални вътрешни щори
Вертикални текстилни и алуминиеви щори

Елегантни и стилни в актуални цветове и разнообразни материи…

Вертикалните щори са модерната алтернатива на завесите. Те съчетават предимствата на ламелната щора, която позволява пълен контрол на светлината, с тези на текстила – непреходен елемент в интериора. Предлагаме широк цветови и ценови диапазон, като прекрасно допълнение на дома, офиса, хотела. Отделните видове материи и цветове, от полупрозрачни до напълно затъмняващи Black Out,  имат различна степен на пропускане и абсорбиране на светлина в отговор на конкретните Ви нужди.

Текстилите са с обработка, за да не задържат прах и не абсорбират нежелани миризми. Механизмите са лесните за експлоатация, надеждни и практични.

Вертикалните щори са най – доброто решение при засенчване на големи прозорци, витрини, плъзгащи се прозорци или цели стени.

Руло вътрешни щори
Руло щори и Ден & Нощ щори

Стилни, изискани, свежи …

Руло щорите – познати , позабравени и възродени, са продуктът за вътрешно засенчване, претърпял най-динамично развитие в последните години.

Руло щорите на Камакс са проектирани, така че да предложат функционалност, която надминава очакванията и на най- взискателните клиенти. С избора на подходяща материя можете: да блокирате достъпа на светлина и топлина в помещенията и да намалите разходите си за осветление и охлаждане на помещенията; да си осигурите видимост към външния свят , но да се скриете от любопитни погледи; да си осигурите пълна тъмнина за времето на покой; да филтрирате слънчевите отблясъци, без да спирате притока на дневна светлина в помещения, в които има компютри и телевизори; да комбинирате уюта на текстила с елегантна визия и компактна форма; да придадете нов облик на интериора на достъпна цена; да комбинирате със завеси, ако те са част от интериора Ви.

Руло щорите са добър избор за болни от асма и алергии, защото платната им се почистват лесно с влажна кърпа, платовете са антистатични и за разлика от хоризонталните щори нямат хоризонтална повърхност, по която да се задържа прах.

Специално за клиентите, които искат да имат продукт, който съчетава предимствата на класическите руло щори и тези на ламелните щори, предлагаме серията  модели Ден и нощ.

Римски вътрешни щори
Изящество, неподвластно на времето…

Модерен и предпочитан за вътрешно засенчване, текстилът е съвременно и класическо интериорно решение.
Текстилните римски щори са не само слънцезащитен продукт, а част от декора. Те създават атмосфера на топлина и романтика в дома. Могат да бъдат акцент, допълнение или част от композиция в цялостния интериор и във всяка от тези роли да му придават артистичност и изящество.
Съвременните римски щори се изработват от красиви платове и лесни за употреба механизми.

Външни щори

Запазете Вашия дом топъл през зимата и прохладен през лятото …
Външните ролетни щори са функционални и надеждни системи за защита от слънце.
Те са много повече от средство за засенчване. Тези щори се монтират от външната страна на прозореца и придават стилен външен вид на сградата и същевременно спират не само слънчевите лъчи, а и топлината, преди да са проникнали в помещенията, пазят личното Ви пространство от посегателства, кражби и любопитни погледи, осигуряват топло и шумоизолация.
Чрез разнообразието от модели и цветове външни ролетни щори Ви предлагаме ефективно и комплексно решение на достъпна цена.
Външните ролетни щори можете да задвижвате ръчно или чрез електромотор.
Външните ролетни щори на Камакс могат да защитават дома Ви и да симулират човешко присъствие, дори когато Ви няма!

Външна ролетна щора модел „Прима” под панел
• PVC ламели 39 мм
• алуминиева кутия, скосена под ъгъл 45°, с размери: 137 мм, 150 мм, 165 мм, 180 мм
• свързващите елементи са алуминиеви, за по-голяма здравина
• възможна е изработката на щори с площ до 2.5 м2
• гаранция – 3 години за монтажа

PVC ламелите се предлагат в бял цвят. За алуминиевите елементи основните цветове са бял и кафяв (RAL 8014), като съществува възможност да бъдат боядисани и по каталог RAL.

Външна ролетна щора модел „Мини”
• алуминиеви ламели 39 мм, запълнени с полиуретанова пяна за изолация
• aлуминиева кутия, скосена под ъгъл 45°, с размери: 137 мм, 150 мм, 165 мм, 205 мм
• възможна е изработката на щори с площ до 4 м2
• гаранция – 3 години за монтажа

Алуминиевите ламели могат да бъдат избрани сред два стандартно предлагани цвята, включително и един вид дървесна имитация. За алуминиевите елементи основните цветове са бял, кафяв (RAL 8014 и 8003) и златен дъб, като съществува възможност да бъдат боядисани по каталог RAL или в дървесна имитация.

Външна ролетна щора модел „Макси” под панел
• алуминиеви ламели 52 мм, запълнени с полиуретанова пяна за изолация
• алуминиева кутия, скосена под ъгъл 45°, с размери 150 мм, 165 мм, 180 мм, 205 мм, 250 мм
• предлагат се в бял цвят, кафяв (RAL 8014) и златен дъб, като при желание могат да бъдат боядисани покаталог RAL
• гаранция – 3 години за монтажа

Гаражни врати

Ролетни гаражни врати

 • произвеждат се от алуминиеви ламели 77 х 19 мм с полиуретанов пълнеж
 • с високи шумо- и топлоизолиращи показатели
 • отварят се тихо и лесно
 • възможно е паркирането на превозното средство непосредствено пред гаража
 • изработват се с ширина до 4 м.
 • задвижване посредством двигател, управляван от бутон, електрически ключ или дистанционно управление
 • възможност за поставяне на UPS устройства – за по-голяма сигурност при аварийна ситуация
 • гаранция – 3 години за монтажа
 • основните цветове са бял, кафяв, сив, златен дъб, орех и махагон, като съществува възможност и за други разцветки, със срок на доставка 30 дни